Home > Mig > Om gamle ting

Om gamle ting

March 2nd, 2009

Jeg har ferie i denne uge, så tilbringer et par dage hos min moar og far. Helt som sædvanligt er jeg blevet sendt på loftet, fordi min mor stadig håber, at jeg er blevet gammel (eller fornuftig?) nok til at smide lidt  mere af mit gamle skrammel flere af mine gamle ting væk.

I dag har jeg netop været igennem bl.a. lidt skoleting. Og det ER altså sorteret flere gange før, så nu er det afgjort marginalerne, der tæller, og der ryger fortsat en lille smule hver gang. Men jeg NÆNNER altså ikke at smide mine matematikafleveringshæfter eller diverse grammatikoversigter fra HH ud! Hvad hvis jeg en dag lige skal skrive en tysk tekst, eller nogen pludselig spørger mig om optimering indenfor et polygonområde..?

Indrømmet, der er ikke meget simple living eller feng shui over mig, og måske skulle jeg bare lukke øjnene og tage en dyb indånding, og smide det hele i en sort sæk.

Men hvor er der dog mange minder. Fx elastikmappen fra rejsen til Nepal mv., hvor der er kvitteringer fra yndlingsstederne, brochurer og et brev fra en læge. Eller de fremragende(?) stile, jeg har skrevet, de aviser der er samlet på særlige datoer – og så alt det andet…

Rigtige ting, som fx nips er jeg blevet rigtig god til at smide ud. Og det er da også primært det, der er røget i dag. Men papirerne! Dem hænger jeg fast i :-)

Og så fandt jeg et kalligrafsæt, med bog og det hele. “Fra mor og far, julen 1983“93. Var man så et mærkeligt barn, eller hvad? Jeg var 10, og mit højeste ønske var det kalligrafisæt! Hvis jeg ikke husker helt forkert, var en af samme års adventspakker også et sæt kalligrafitusser…. Jeg fandt også Take That bogen. Tror måske, at jeg fik den af min mormor og morfar til min konfirmation.

Mit største problem, tror jeg nok, er at jeg kan huske det hele. Hvornår jeg fik det, hvornår min sidekammerat skrev den besked i min mappe, hvor hyggeligt det var… Og hvis jeg nu smider det ud, så glemmer jeg det måske?

Er du god til at smide ud? Og hvordan lærer jeg det?

Pigen Mig

 1. March 2nd, 2009 at 14:05 | #1

  I forbindelse med min sidste flytning smed jeg rigtig meget ud. Ting som jeg ikke havde brugt det sidste 1½ år. Men som dig gemmer jeg stadig sære sedler fra gymnasiet ol. De er lisom mere hyggelige fysiske ting.

 2. March 2nd, 2009 at 15:51 | #2

  Var du 10 år i 1983? Jeg troede sørme vi var omtrent lige gamle…der kan man bare se. :)

  Jeg er også dårlig til at smide ud, meeeeen jeg vil dog vove at påstå at jeg er bedre til dig. Jeg tror jeg har bevaret en eller to stile fra min skoletid. De var til gengæld også drønhamrende gode. ;)

 3. Pigen
  March 2nd, 2009 at 16:28 | #3

  @Mona
  Hov ;-) Der stod selvfølgelig 1993! SÅ gammel er jeg alligevel ikke :-)

  @Cirkusprinsesse
  Da vi flyttede sorterede vi også en masse, men pludselig var der ikke mere tid – så nu står der alt for mange gamle uninoter på vores loft. Måske jeg skulle tage lidt, sådan bid for bid…

 4. March 2nd, 2009 at 17:06 | #4

  Langt de fleste af mine kompendier og noter fra studiet er faktisk allerede smidt ud. Jeg gad ikke gå det hele igennem, så alt hvad der ikke er forskningsmetode, fra overbygningen eller opgaver er røget ud.

 5. March 2nd, 2009 at 18:15 | #5

  Jeg har beholdt nogle få, virkelig gode ting og smidt resten ud. Min mor gider simpelthen ikke have alt det crap liggende – og det gider jeg jo heller ikke selv, når jeg en dag får noget større at bo i.

 6. March 2nd, 2009 at 19:27 | #6

  Åhh altså – du er vidst ligesom mig. Jeg har også Take That bogen (2 stk faktisk) liggende hos mine forældre – og en papkasse med udklip (som jeg ikke nænner at brænde af, da den altså har kostet VIRKELIG mange lommepenge brugt på blade).
  Fordelen ved mine forældre er så at de ikke tvinger mig til at rydde op i det (hurra). Tilgengæld vil jeg gerne smide ud af de ting vi har gemt fra studiet i vores lejlighed – det syntes jeg dog er svært, da jeg også har svært ved at vurdere hvilke noter der skal bruges igen.

  Af skrammel hos mor og far kan nævnes et stk enorm serviet-samling, og en milliard breve fra de knap 30 pennevenner og veninder jeg havde engang – sidst nævnte sirligt sat i ringbind :)

  Måske man engang bliver god til det.

 7. Pigen
  March 5th, 2009 at 12:10 | #7

  @Line
  Det du skriver giver helt sikker mening! Hvis jeg ikke havde et stort loftsrum nu, havde jeg jo heller ikke kunnet gemme alt det. Men det har jeg bare. Nu prøver jeg dog at tage lidt af det – det hjælper vel også lidt :-)

  @Alice M
  Mine servietsamlinger (eller hvad jeg nu samlede på :-) ) er heldigvis røget ud. Til gengæld har jeg også en masse breve liggende :-)

  @Cirkusprinsesse
  Måske kunne du komme og rydde ud i mine noter? ;-)

 8. March 9th, 2009 at 21:22 | #8

  Du siger bare til ;-) Jeg kan betales i kaffe og kage

 9. April 22nd, 2009 at 18:56 | #9

  Jeg gemmer også på de særeste ting. Men ind i mellem får jeg et flip, hvor jeg får smidt en del ting ud. Dog gemmer jeg mine skolepapirer af selvsamme grund som dig .. for hvad nu hvis man engang kommer til at kunne bruge dem :)

Comments are closed.