Home > Mig, Studie > Når 3 er bedre end 4 :-(

Når 3 er bedre end 4 :-(

May 21st, 2007

Den der eksamen i sidste uge… Der var to opgaver á 25% og en á 50%. Første opgave løste jeg til toppoint, ikke noget overraskende dér og det gik som smurt. Bortset fra, at jeg altid bliver for meget tid på at tjekke mine resultater, var det rigtigt godt. Dog med forbehold for en niendedel af opgaven, som jeg er lidt i tvivl om. Men jeg tør ikke at regne efter….

Så til det sjove – nemlig de næste 25%. Jeg var blank! Blank, blank, blank. Dér kan man virkeligt tale om en overraskelse, og det var heldigvis ikke kun mig, der oplevede den opgave sådan. Men det hjælper jo ikke meget.. Jeg fik intet lavet! Eller, jeg skrev et par bemærkninger, men det hjælper nok ikke så meget, når det var en regneopgave :( Øv for helvede…

Og de sidste 50%. Der skulle man skrive en tekst, med en masse bløde overvejelser. Jeg er ikke god til den slags, og slet ikke, når den skal tælle for 2,5timer. Jeg synes altid det er svært at skrive så meget, for det må jo ikke være det samme som i bogen, og en masse af mine tanker er jo så åbenlyse, at det virker fjollet at skrive dét. Men det burde man vel alligevel gøre. Jeg endte med at skrive lidt mere end to sider – ok, men ikke optimalt i forhold til tiden.

Alligevel var jeg optimistisk lige efter. Jeg havde virkeligt gjort det jeg kunne, og hvis jeg bare bestod, ville det være fint. For den anden opgave var slet ikke noget jeg kunne have læst mig til nogen steder, endsige slå op. Og jeg regnede worstcase-scenario gennemsnit ud, og der ville jeg bestå – så oppe i mit hoved var den eksamen af vejen.

Men…! Jeg har lige tørret øjnene…. Undertegnede er færdig som økonomisk geni. Da jeg regnede gennemsnit ud, lod jeg godt nok den sidste opgave tælle dobbelt – jeg dividerede bare med 3 i stedet for 4!! Og det tager ikke den snu matematiker mange sekunder at regne ud, at det altså gør en væsentlig forskel. Et styk dumpekarakter coming up til Pigen. Øv :(

Er det da ikke rigtigt, at man ikke runder fx 5,75 op til 6?

Jeg er tudefjæs nu. Det er første gang jeg dumper en eksamen, og det ville for så vidt være ok, hvis det ikke var fordi jeg havde planlagt at nedprioritere den sidste, mundtlige, eksamen fordi jeg ikke får nok tid til at forberede mig. Den skulle være mit sats, men da forudsatte jeg jeg jo også, at denne første var veloverstået.

Øv for helvede, siger jeg!!

Pigen Mig, Studie

 1. May 21st, 2007 at 20:03 | #1

  Årh for pokker det er jeg ked af at høre. :(

 2. May 21st, 2007 at 21:15 | #2

  Jeg forstår ikke dit regnskab? hvis du ved at du har nr 1 rigtig så har du jo 25 % rigtig – det vil vel sige at du har 3,25 karakter point for den, right? (13/4)

  Og så har du en du får 0 for..
  Og så den sidste kan du vel i alt få 13/2 dvs 6,5 karakter point.

  Dvs at hvis du har den fuldstændig rigtig burde du få 9,75??
  Men selvom du har den halvt rigtig så burde du få 3,25 for den.

  Dvs 3.25+3.25 = 6.5 og så burde du være bestået?

  Jeg tror stadig på dig :)

 3. Pigen
  May 21st, 2007 at 21:51 | #3

  Det tog mig lidt tid at gennemskue det, du har stillet op, men nu er jeg med :)

  Der er ikke udsendt vejledende løsninger, så jeg ved ikke noget 100%.

  Mit regnestykke er også, at jeg får 3,25 for den sidste. Og så tør jeg af en eller anden grund kun at give mig 10 for den første, altså 2,5. I alt bliver det kun 5,75. Er det ikke rigtigt nok, at man ikke runder op? For jeg var nemlig en lille smule i tvivl…

  Jeg ved ikke hvad jeg skal tro, men vil helst blive positivt overrasket, så tør slet ikke at håbe nu.

 4. Pigen
  May 21st, 2007 at 21:57 | #4

  Og forresten tak til jer begge to :) Jeg har bare ret ondt af mig selv lige nu…

 5. May 21st, 2007 at 22:09 | #5

  Jeg ved ikke om man runder op. Man skulle da tro at underviser har lyst til i består – får de ikke penge alt efter hvor mange der består, så mon ikke der rundes op?

  Man kan jo også håbe på at opgave 2 har været for svær/kompliceret så den måske kun gælder 20 procent i stedet for så du alligevel kommer op på 6 :)

  Det er prøvet – jeg har været til fysik eksamen på uni hvor en opgave ikke kunne løses og blev taget ud for bedømmelse. Surt for dem der havde brugt tid på den og godt for os andre som troede vi skulle dø. Jeg fik 7 :)
  Har også fået et 6 tal for fysiologi – jeg skulle bare igennem, og meget var en sludder for en sladder og jeg troede heller ikke på det.

 6. Pigen
  May 21st, 2007 at 22:32 | #6

  Aii, hvor er du altså sød Alice :) Jeg bliver lidt glad og optimistisk nu. For dælen, hvor jeg håber! Og 6 vil være helt fint, for så er den ude af verden.
  Vi får svar indenfor et par uger – sikkert tidligere, fordi holdet er ret lille. Jeg holder vejret indtil da ;)

 7. May 21st, 2007 at 23:05 | #7

  Man skal jo tro på det til det sidste :)

 8. May 22nd, 2007 at 15:10 | #8

  Jeg krydser fingre for dig!!!

 9. Pigen
  May 23rd, 2007 at 11:09 | #9

  Tak Trine, det lyder godt :)

Comments are closed.