Home > Arbejde, Studie > Gode nyheder

Gode nyheder

October 1st, 2007

I TV2-nyhederne kl. 9 siger de, at der nu er stor mangel på økonomer, jurister og ingeniører. Pludseligt er det ikke nær så skræmmende at være færdiguddannet til sommer…

Pigen Arbejde, Studie

 1. October 1st, 2007 at 09:55 | #1

  Jaeh hvis man altså er økomon, ingenør eller jurist ;-) Så er det jo fint nok.

 2. October 1st, 2007 at 10:22 | #2

  Nej, da. Ikke skræmmende; de er jo nu du skal i gang!

  Der er vist i øvrigt mangel på stort set alt der er 37 grader varmt på arbejdsmarkedet lige nu.

 3. Pigen
  October 1st, 2007 at 11:28 | #3

  Både kæresten og jeg hører under de tre kategorier, så vi klager ikke :)
  Ved godt, at de mangler, men nyuddannede er vist stadig ikke det mest attraktive – når man sammenligner med folk med erfaring (eller bare et relevant studiejob). Meen, ok, jeg lader være med at bekymre mig så. For nu altså ;)

 4. October 1st, 2007 at 13:31 | #4

  Jeg glæder mig til at de siger det samme om historikere….

  ;)

 5. Pigen
  October 1st, 2007 at 13:54 | #5

  Det kommer, Mona ;)

 6. October 1st, 2007 at 13:59 | #6

  Forhåbentlig!

  I al min studietid (jeg skulle også meget gerne være færdig til sommer) har jeg hørt på:

  “Når alle de gamle gymnasielærere går på pension, SÅ bliver der rift om jer”.

  Øhm…okay, hvad med os, der ikke vil være gymnasielærere?

  Og så snakkede jeg fornyligt med en, der var blevet færdig for 10 år siden – igennem hans studietid havde han hørt på præcis det samme.

  Gad vide hvornår de går på pension. ;)

 7. Pigen
  October 1st, 2007 at 14:02 | #7

  Hvad vil du gerne bruge din uddannelse til? Jeg spørger fordi min søsters kæreste egentlig ville have startet på historie i år, men bl.a. fordi han havde svært ved at forestille sig hvad han skulle bagefter, valgte han et andet studie.

 8. October 1st, 2007 at 14:21 | #8

  Jeg vil ud og arbejde på museum. Meget traditionelt, men jeg vil gerne arbejde med markedsføring o.l. på museerne. Lidt anderledes end normen trods alt.

  Det kan godt være svært at se hvad man skal bruge en historieuddannelse til, men mange finder ud af det hen af vejen. Efterhånden som man går på studiet, så ser man flere og flere muligheder.

  De traditionelle erhverv er på museer, gymnasier og arkiver, men der findes rigtig mange muligheder – det er bare ikke særlig mange ude i erhvervslivet der ved at man kan bruge historikere. Men vi kan jo formidle, overskue store materialer, arkivere og “holde styr”….osv. Så vi kan jo bruges til meget. ;) (vi skal bare have lært at forklare omverdenen hvad det er vi kan…..:p)

  Din søsters kæreste skulle næsten have kontaktet en studievejleder på et af historiestudierne, for at høre om mulighederne. De har gerne eksempler på hvad tidligere studerende er blevet til i det virkelige liv.

 9. Pigen
  October 1st, 2007 at 14:36 | #9

  Det lyder da spændende :)

  Han er begyndt på sociologi i stedet, og snakker faktisk også om at supplere med noget markedsføring senere på forløbet. Tror egentligt, at man kan målrette sin uddannelse meget efter, hvad man gerne vil, og det er både smart og spændende synes jeg :) Så skal man bare – som du også selv siger – ud og sælge det ;)

 10. October 1st, 2007 at 14:40 | #10

  Jeg har været færdig som bibliotekar i snart 4 år og vi fik også tudet ørerne fulde om, at de fleste snart gik på pension. Det er de dog ikke gået endnu. Jeg tror det er sådan en illusion de fleste undervisningssteder lever i…!

 11. October 1st, 2007 at 14:40 | #11

  Det er nemlig smart, at man kan målrette sin uddannelse så meget.

  Måske var faget “turisme” noget for ham. Det har jeg selv læst, og det har grobund i sociologi, men har bl.a. markedsføring på skemaet.

  Det kan forresten læses på AAU. :)

 12. October 1st, 2007 at 14:42 | #12

  Stine: Jeg har set diverse statistikker, som beskriver hvor “de” snart går pension. Når man ser dem, så tror man virkelig på det.

  Jeg tror dog slet slet ikke på det mere…og jeg tror heller ikke at der bliver kraftig efterspørgsel på historikere…

  Jeg må bare krydse fingre for at jeg er heldig, når den tid kommer…

 13. Pigen
  October 1st, 2007 at 14:46 | #13

  Han læser netop på AAU -som jeg selv- så det vil jeg da nævne :)

 14. October 1st, 2007 at 15:32 | #14

  Du læser på AAU?

  Og du er færdig til sommer?

  Og jeg kan læse et andet sted at du læser på samfundsvidenskalig fakultet.

  Så medmindre du har lavet svinkeærinder undervejs, så har vi vist læst på basis på samme tid….

 15. October 1st, 2007 at 18:45 | #15

  Held og lykke siger jeg bare. I følge beskæftigelses region midtjylland er der STOR mangel på kemikere i midtjylland… HAHAHAHA … I de 4 mdr hvor jeg søgte var der 2 stillinger slået op..

  Og ja – der er er mange stillinger – dog ikke en dyt for nyuddannede. Erfarring er kodeordet ;) Det har man ikke som nyuddannet. Håber din opfattelse af samfundet bliver bedre end min – jeg er i alt fald lykkelig for at jeg fik et job.

 16. October 1st, 2007 at 21:06 | #16

  @Mona: Jeg har også set statistikkerne – men de svarer ikke altid til virkeligheden! Jeg håber dog I får et job når I kommer ud i den virkelige verden, jeg har et og jeg er glad for det. Så glad at jeg gerne ville beholde det men gå ned i tid mens jeg får min kandidatuddannelse i hus :)

 17. October 1st, 2007 at 22:36 | #17

  Stine. Vi krydser også fingre, og så håber vi at skabe nogle kontakter gennem praktik. + Jeg pønser på mere udd. Måske.

 18. October 3rd, 2007 at 09:52 | #18

  Du har valgt det helt rette fag :-) Min bror er økonom (læste på LSE) og fik job, før han var færdig på uni. Der er mangel og bortset fra jura, kan man rejse med de fag. Skønt!

 19. Pigen
  October 3rd, 2007 at 16:47 | #19

  Mona: Ja, det må vi have gjort så, jeg har ingen svinkeærinder haft ;) Synes dog ikke jeg kan kende dig fra dit billede. Jeg gik i storgruppe 2-et-eller-andet :)

 20. October 3rd, 2007 at 22:03 | #20

  Space: Hvis du mener at rejse til udlandet grundet job, når du skriver at man kan rejse med dem, så kan man nu også det med jura. Min jura-venindes plan er en tur i udenrigsministeriet, og så videre ud i udlandet. Hvis alt det klapper.

  Pigen: Jeg gik også i storgruppe 2-et-eller-andet.
  Hmm….men det gjorde min kæreste også, og ham opdagede jeg grundet helt andre omstændigheder. (laaaang historie…). Og jeg synes “tit” at jeg har mødt folk fra storgruppe-et-eller-andet, som jeg aldrig har mødt før.

  Men jeg er nu nysgerrig alligevel. :p

 21. October 4th, 2007 at 16:57 | #21

  Jeg holder med Stine. Statistikkerne holder ikke altid stik. Heller ikke på naturvidenskab for der er jo SÅ MEGET mangel på os – (i virkeligheden dog kun hvis man har erfarring ELLER læser datalogi).

Comments are closed.