Home > Mig > Om at køre i bus

Om at køre i bus

September 15th, 2007

Jeg har det fint med offentlige transportmidler. Har altid været typen, der hellere tog en bus eller toget, end bad om at blive hentet. Det er så heller ikke så vanskeligt, når man kan en masse køreplaner i hovedet… Selvom det efterhånden er mere end 4 år siden jeg boede hjemme, ved jeg stadig hvornår busserne kører (bortset fra, at de har ændret den der søndag eftermiddag – var det virkelig nødvendigt?) Jeg er tålmodig og ok med at bruge 20%+ længere tid på en tur, der ville være hurtigere i bil. Man kan jo altid læse eller høre musik. Og en lur i en varm bus, er bestemt heller ikke dårlig.

Men nogen gange er det bare ikke fedt at køre i bus. Vi kender allesammen lugten af sved. Og ved at sved kan lugte forskelligt. Men kender I den lugt, der ikke længere er letgenkendelig som sved? Når sved har været sved i -måske- en uge, uden udsigt til at hverken personens krop eller outfit er på snarlig vej til en vasker, og lugten har muteret sig om til en klam, kraftig og meget vedholdende STANK..? Nej..? Fordi nu er vi nemlig kommet til den ENE ting (ej okay, der er også de heftige priser) der gør, at jeg godt kan blive lidt betænkelig ved at køre i bus. At man skal sidde ved siden af andre mennesker! Og helst så tæt, at tøj og krop rører hinanden. Dét er seriøst grænseoverskridende. Almindelige, rene mennesker er fint med mig, og jeg kan endda være så venlig at sende et lille smil. Men jeg er desværre også så høflig, at jeg rykker ind på mit sæde, når bussen er ved at være fyldt. Og så risikerer man altså… Ja, personer med tvivlsomt hygiejneniveau.

Udover den muterede svedlugt er alkoholikerlugt også ret slemt. Sådan alt for sødlig. Og hvor er det bare klamt at kunne lugte andre mennesker!

Jeg plejer at lugte til trække vejret igennem mit jakkeærme, og igår var jeg så heldig at have en Halls i tasken. Resten af turen stirrede jeg ellers demonstrativt ud af vinduet…

Pigen Mig

  1. September 16th, 2007 at 17:35 | #1

    Hende der sad bag ved mig i toget idag lugtede som om hun havde drukket flere liter hostesaft… Føj.

Comments are closed.