Archive

Archive for May 28th, 2007

Om at være lammet af skræk

May 28th, 2007

Det her er et tudeindlæg (endnu et, ja) – så er I advaret!

Har brugt tiden siden sidste eksamen på at læse det meste af et fag, vi havde i efteråret. Udover dette fag, består eksamenen på fredag af to yderligere fag, som vi har haft nu i foråret. Dét jeg har læst på, er så afgjort det vanskeligste, så der har min prioritet ligget, men jeg er også begyndt at se på det andet. De to fag har trods alt en anelse logik i sig, så der er jeg ikke helt fortabt.

Jeg mente egentligt, at jeg efter at have læst de sidste 10 dage eftehånden havde ret godt styr på stoffet. Så godt, at jeg igår besluttede, at nu havde jeg ikke tid til at læse mere, men i stedet ville jeg se på tidligere eksamensopgaver, og forsøge at løse disse. Det er ikke en del af vores undervisning at løse/aflevere opgaver, så mht. at formulere sådanne er vi lidt blanke. Har selvfølgeligt gjort det tidligere på uddannelsen, men ikke i disse fag. Som rent ud sagt er SVÆRE!

Så jeg læste et par opgaver igennem. Og jeg fik mildest talt et chok. Én ting er, at kende stoffet – og at kunne forklare et emne. En helt anden ting er at at gennemskue en problemstilling, og finde ud af, hvilke værktøjer, der skal anvendes til at løse det givne problem! Jeg tror måske det er første gang, hvor jeg reelt (på forhånd) har frygtet ikke at komme igennem en eksamen.

Her i Aalborg er der ikke mulighed for at bruge ét semester ekstra – det er enten et helt år, eller ikke. Det ville være fint, at jeg bare består denne eksamen (men det er dæleme ikke sikkert!), men allerhelst ville jeg gerne bruge længere tid på rent faktisk at forstå stoffet. Snakkede med kæresten om det for noget tid siden – at man skal huske ikke at læse for at bestå eksamen, men for rent faktisk at lære noget. Og lige nu synes jeg kun, at jeg gør det første. Og jeg er ikke rigtigt tilfreds. Hvis jeg ikke består nu, kan jeg prøve igen i august. Og derefter først til juni igen (fordi der er tale om en skriftligt prøve). Så det ville være noget af et sats, ikke at tage den nu – og jeg kan jo også ligeså godt forsøge. Ville bare være træt af, at vide at jeg kunne have gjort det bedre. Selvom man vel ofte har den følelse efter en eksamen?

Som I ved, er der tre eksamenerden ene jeg venter svar på, denne, samt en mundtlig i midten af juni. Den første er jeg meget usikker på, og det fremgår vel også, at det mildest talt er tilfældet med den forestående – og endeligt har jeg valgt at nedprioritere den sidste (kald det gambling, men jeg kan jo rent faktisk være heldig at trække et af de to fag jeg vil forberede). Jeg kan virkeligt se det ironiske i, at jeg dumper alle tre.

Jeg føler som den allermest useriøse studerende, og det er jeg i virkeligheden ikke. Lige nu kan jeg bare ikke gøre så meget…

Pigen Mig, Studie

Dengang JEG var barn

May 28th, 2007

Der var engang, hvor forårets helligdage var det bedste der fandtes! Fri fra skole en ekstra dag – jubii.

Nu er det bare irriterende, for alting er lukket – og når man har læseferie læser til eksamen aner man faktisk ikke engang, hvornår helligdagene ligger. “Kommer I hjem i pinsen?” spurgte en ven i sidste uge. “Øhm, hvornår er det så…?”

Jeg tror nok, at jeg glæder mig til at blive rigtig voksen, med et rigtigt arbejde og med rigtige helligdage. Så vil jeg holde FRI, plante ting i min have og servere tørre hveder og sild for min familie. Måske.

Pigen Mig